FSC®-gecertificeerd

Aantoonbaar duurzaam geproduceerd zijn producten die voldoen aan internationale milieukeurmerken, ook wel certificeringen genoemd. Holland Laminati levert producten van het keurmerk FSC®. Onafhankelijke controleurs zien toe op naleving van de regels bij alle bedrijven in de handelsketen, van houtkap tot aan fabrikant van eindproducten, ook wel “Chain of Custody” genoemd. Op die manier wordt gegarandeerd dat de producten voldoen aan de criteria van het milieukeurmerk. Als er een FSC-claim bij het products staat met een geldig COC-nummer op uw factuur, weet u zeker dat er FSC-gecertificeerd materiaal geleverd is.

Holland Laminati is gecertificeerd onder FSC Certificaatnummer SCS-COC-000652-QB/FSC-CO16391

Wat is FSC?

FSC, de Forest Stewardship Council® (Raad voor goed bosbeheer) is een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer en duurzaam geproduceerd hout stimuleert. FSC is een onafhankelijk, breed gesteund en wereldwijd opererend systeem dat standaarden voor bosbeheer en de handelsketen (Chain of Custody), wereldwijd heeft opengesteld. Met daaraan gekoppeld een keurmerk voor herkenbaarheid. De kern van het werk van FSC is zorgen dat bossen, zowel tropische als niet tropische, goed worden beheerd.
Om er zeker van te zijn dat het hout uit goed beheerde bossen komt, wordt door FSC de hele handelsketen gevolgd. Alleen wanneer aan de wereldwijde FSC-standaarden is voldaan, mag het product voorzien worden van een FSC-certificaat. Alleen FSC-gecertificeerde bedrijven mogen dus FSC-gecertificeerde producten verkopen. Het certificeren en toezien op het naleven van deze regels gebeurt door onafhankelijke organisaties die door FSC zijn aangesteld.

Vraag naar onze FSC-gecertificeerde producten >>

×